SEO website laten maken Lier,
kies voor kwaliteitsvol webdesign met resultaat.

Waarom een moderne website laten maken belangrijk is voor iedere ondernemer in Lier?

Een eigen website: als ondernemer kun je tegenwoordig bijna niet meer zonder.

En liefst van al is de website niet alleen informatief, maar zorgt hij ook voor de aanbreng van nieuwe klanten. Dit bereiken we door je website te optimaliseren (SEO) voor zoekmachines zoals Google.

Zelfs branches die van oudsher behoorlijk ouderwets zijn als het aankomt op communicatie, gaan meer en meer overstag en schakelen over naar digitale bereikbaarheid.

Als je als ondernemer in Lier een website wilt laten maken, waar moet je dan allemaal rekening mee houden?

Webdesigner gezocht in Lier?

Als je een webdesigner zoekt in Lier dan ben je hier alvast aan het juiste adres. Je krijgt van ons steeds een vrijblijvende offerte voor het maken van een website of webshop.

Een website laten maken klinkt misschien eenvoudig, maar er gaat best een flink proces vooraf aan het daadwerkelijk starten met het webdesign.

Een website laten maken start feitelijk al met de keuze voor de domeinnaam die je wilt gebruiken.

Wil je hier simpelweg de naam van je bedrijf voor registreren of kies je voor een productnaam als website? Welke extensie kies je. Volstaat een .be domeinnaam of heb je gezien je ambities meer aan een .eu of zelfs .com domeinnaam?

Website laten maken met SEO

Op het vlak van websites zijn we een all-round partner voor jouw bedrijf. We zorgen voor het webdesign, we zorgen (desgewenst) voor het schrijven van teksten, we zorgen voor de SEO optimalisatie van je website en we zorgen ook voor het technisch onderhoud.

Heb je al een website? Hoe scoort jouw website?

Vul hieronder je website in en wij kijken of we kunnen helpen!
  Welke type website heb je nodig?

  Nadat je je domeinnaam hebt bepaald, moet je kiezen voor het type website dat je wilt laten maken.

  Je kan een informatieve website laten maken, een webshop, een web applicatie, intranet, etc.

  Bij RegioWebsites helpen we je met plezier verder met het bouwen van websites & webshops in WordPress.

  Heb je al gehoord van WordPress?

  Het bouwen van websites kan je doen met verschillende open source systemen.

  Wat is een open source systeem hoor ik je denken? Open source betekent dat de broncode vrij beschikbaar is voor iedere webdesigner om te downloaden.

  Het grote voordeel om je website met dergelijk systeem te laten bouwen is dat je nooit gebonden bent aan één webdesigner of bureau. Iedereen die websites kan bouwen, kan je verder helpen.

  Dat is best belangrijk omdat je anders ‘vast’ komt te zitten aan een bepaald systeem en dus aan een bepaalde websitebouwer. Zijn er problemen? Dan kan je vaak niet zomaar weg.

  De meeste bekende open source systemen voor het bouwen van websites zijn WordPress, Drupal, Joomla, Magento, Shopify, …

  Bij RegioWebsites kiezen we resoluut voor WordPress. Wist je dat 35% van alle bestaande websites met WordPress gemaakt zijn? Dat is veel natuurlijk.

  Waarom wij kiezen voor WordPress heeft te maken met de propere broncode die beschikbaar is, de vele mogelijkheden qua functionaliteit en het feit dat we sneller kunnen werken doordat we ons toeleggen op één systeem.

  Dat resulteert namelijk in scherpe prijzen.

  Bijkomend voordeel voor onze klanten is dat ze dus altijd ‘vrij’ zijn.

  Content Management Systeem (CMS)

  Ben je zelf handig met programma’s als Word? Dan ga je ook makkelijk zelf je website kunnen aanpassen en updaten. WordPress is namelijk ook een Content Management Systeem (CMS).

  D.w.z. dat je zelf kan inloggen op je website en kunt navigeren naar alle pagina’s om foto’s en tekst aan te passen of toe te voegen.

  Doe je dit liever niet zelf? Dat begrijpen we. Iedereen zijn stiel uiteraard. Dan doen wij dit met plezier voor jou.

  Een op maat gemaakte WordPress website

  Als je vandaag kiest voor een unieke WordPress website op maat zijn er 2 manieren van werken:

  1. Samenwerken met een grafisch designer
  2. Werken met een frontend webdesigner

  De klassieke manier om een WordPress website op maat te maken is door eerst een grafisch designer aan de ‘tekentafel’ te zetten die je website helemaal tekent in Photoshop. En vervolgens gaat de webdeveloper aan de slag om dit design online te programmeren.

  Door de opkomst van de open source & CMS systemen is er een echter een nieuwe soort developer ontstaan, nl. de frontend webdeveloper of webdesigner.

  De webdesigner kan dus m.a.w. direct online aan de slag met het bouwen van de website omdat de broncode (open source systeem) reeds beschikbaar is.

  Deze manier van werken is sneller dan de klassieke manier van werken en is uiteraard ook een stuk goedkoper.

  Bij RegioWebsites kunnen we op beide manieren werken. Al moeten we zeggen dat meer dan 90% van onze opdrachten rechtstreeks gebouwd worden door onze frontend webdesigners.

  De klassieke grafische vormgeving richt zich bij ons meer op het maken van logo’s, naamkaartjes of andere designs.

  Aan de slag!

  Wederom breekt er nu een fase aan waar jij als ondernemer de nodige keuzes moet maken. Een van die keuzes gaat over de content en de inhoud van je website.

  Je kunt er voor kiezen om de teksten voor je website zelf te schrijven. Jij weet immers alles van je bedrijf en de branche waarin je actief bent.

  Toch is dit soms niet de beste keuze. De inhoud of tekst op je website is namelijk een belangrijk onderdeel van je SEO-strategie.

  Wat is SEO?

  SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’. In het Nederlands staat het voor ‘zoekmachine optimalisatie’.

  D.w.z. dat je je website gaat optimaliseren om zo hoog mogelijk te verschijnen in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google op bepaalde zoekwoorden.

  Er zijn zo’n 200-tal factoren die de SEO score van je website bepalen. We gaan daar niet uitvoerig op ingaan hier omdat we anders nog dagen aan het schrijven zijn, maar we gaan hier onderaan even kort door zodat je een beter beeld hiervan krijgt.

  Om even terug te komen op de inhoud & tekst van je website: bij zoekmachineoptimalisatie schrijf je de teksten van je website zodanig, dat je in feite in een heel beknopt verhaal aan de zoekmachines, waarvan Google vanzelfsprekend de belangrijkste is, vertelt wat er op jouw website aan informatie te vinden is.

  Dit vereist een specifieke manier van schrijven. Dit artikel wat je nu aan het lezen bent is ook geschreven om zo goed mogelijk gevonden te worden.

  In technische termen heet dit crawlen. Je wilt dat je website en pagina’s door de Google bots geïndexeerd worden.

  Daarom is het wellicht een goede beslissing om het schrijven van de teksten voor je website over te laten aan een professionele tekstschrijver, of toch een deel ervan.

  SEO copywriting

  Bij RegioWebsites zorgen we plezier voor de content van je website. Al mag je als klant uiteraard zelf altijd teksten aanleveren. Daar staan we steeds voor open.

  De website mag live

  Wanneer de webdeveloper je website zowel functioneel als grafisch af heeft en de teksten zijn geschreven en alle relevante afbeeldingen zijn geüpload, dan kan de website live.

  Dat wil zeggen dat alle ‘root bestanden’ en pagina’s op de URL, unique referral link, van de domeinnaam geplaatst wordt. Hiervoor hebben we een hostingpakket nodig.

  Het hosten van een website is feitelijk niets meer en niet minder dan ruimte op een server reserveren waarop de website zijn bestanden kan plaatsen zodat deze te raadplegen zijn op internet.

  Hosting is tegenwoordig niet meer heel duur en een hostingpakket wordt vaak per maand in rekening gebracht, maar jaarlijks gefactureerd.

  Zonder hostingpakket is het niet mogelijk om een eigen URL te hosten.

  Bij RegioWebsites zit dit uiteraard mee in onze dienstverlening inbegrepen en doen we dit allemaal voor jou.

  Heb je echter al een bestaande hosting en wil je die gebruiken? Dat kan ook.

  Metatags

  Nu je website online staat, ben je klaar om gevonden te worden.

  Je hebt je teksten seo-proof geschreven, maar er zijn meer werkzaamheden die gedaan kunnen worden om je website goed te indexeren zodat deze op de eerste pagina van Google verschijnt.

  Naast keywords in je teksten is het belangrijk om elke webpagina een aantal metatags en een metadescription mee te geven.

  Een metatag is een stukje html code die informatie verstrekt over de inhoud van de webpagina. Deze tag is te lezen door Google bots en helpen Google begrijpen waar de webpagina over gaat.

  Hoe beter Google de webpagina begrijpt, hoe beter Google kan bepalen wat de waarde van de webpagina en de informatie op de webpagina is.

  Aan de hand van, onder andere, die waardering bepaald Google, hoe hoog je webpagina gerangschikt wordt in de zoekresultaten.

  Specificeer je alttags

  Een andere tag die veel gebruikt wordt in de optimalisatie van een website is de alttag.

  Deze tag wordt vaak toegekend aan foto’s op een website. Omdat Google niet kan kijken wat er op een afbeelding staat, moeten we Google vertellen wat er op een afbeelding te zien is.

  Dit doen we door middel van een alttag toe te voegen aan de afbeelding.

  Hoe specifieker je de alttags maakt, hoe waardevoller de informatie voor Google is.

  Een foto van een broodje hamburger kun je daarom omschrijven als een ‘broodje hamburger’, maar je kunt er met een klein beetje meer moeite ook ‘een broodje met een hamburger, sla, tomaat en augurk’ van maken.

  Je zegt hetzelfde omdat je er, terecht, van uit gaat dat de meeste mensen zich precies dat voorstellen bij een broodje hamburger, maar Google kan dat niet.

  Hoe meer informatie je Google aanreikt, hoe beter Google de afbeelding kan indexeren en hoe vaker deze vertoont wordt in de zoekresultaten, wat weer meer verkeer naar je nieuwe website oplevert.

  Wat is een goede website?

  Los van alle zoekmachine trucs die je toe kunt passen in je website is het natuurlijk eerst en vooral een zaak van je website goed op orde hebben en deze laten voldoen aan alle moderne eisen die consumenten, jouw klanten, aan een website stellen.

  website laten maken

  Laten we hieronder eens even kijken naar de kwalificatie eisen die voor een moderne website gelden.

  Design

  Los van persoonlijke smaak is het design van de website essentieel voor het succes er van.

  Je website moet er professioneel en modern uitzien. Iemand die je website bezoekt, vormt in slechts enkele seconden zijn mening over de website.

  Het zou jammer zijn als deze potentiële klant direct afhaakt omdat je website er oud uitziet.

  De techniek die gebruikt wordt voor het maken van websites ontwikkelt zich in razend tempo en het is belangrijk om die ontwikkelingen bij te houden.

  Daarom is het ook weer zo handig om te werken met een open source systeem. De basis broncode en beschikbare functionaliteiten zorgen ervoor dat je als websitebouwer snel kan schakelen op veranderende eisen.

  Responsive design

  Het gebruik van internet verschuift de laatste jaren steeds meer van desktop naar mobiel.

  Dit is een trend waar je als moderne ondernemer in mee moet gaan. Daarom is het belangrijk dat het design van je website responsive is en zich dus aanpast al naar gelang de grootte van het scherm waarmee iemand je website bezoekt.

  Bij RegioWebsites integreren we dit automatisch mee in elke website. Je moet er zelfs niet naar vragen. Dit is standaard werk geworden.

  Duidelijkheid en gebruikersvriendelijk

  Je bezoeker wil graag binnen enkele seconden de bevestiging dat hij of zij op jouw website daadwerkelijk de informatie gaat vinden waar naar gezocht is.

  Het is dus belangrijk dat je bij het openen van een website in een oogopslag de belangrijkste zaken kunt presenteren.

  Dit kan je doen door de juiste titels in de menu te zetten, je contactgegevens direct zichtbaar maken, afbeeldingen gebruiken die direct duidelijk maken wat je doet, …

  Snelheid

  De laadtijd is tegenwoordig heel erg belangrijk.

  Sites waarvan het een eeuwigheid duurt voordat de pagina’s volledig geladen zijn, zijn niet meer modern en worden onherroepelijk door de gebruiker weg geklikt.

  Jammer, want zo verlies je potentiële klanten.

  Sitestructuur

  Misschien wel het allerbelangrijkste aspect van een moderne website is de sitestructuur.

  Oftewel, hoe krijg ik de bezoeker zo snel en logisch mogelijk de pagina waar hij een doel realiseert (bv: een contactformulier invullen om een afspraak te maken).

  Deze customer journey moet logisch zijn, want deze bepaald grotendeels of je websitebezoeker ook effectief een potentiële klant kan worden.

  BENIEUWD WAT WE VOOR JOU KUNNEN BETEKENEN?

  Ontdek wat wij voor jouw onderneming kunnen betekenen. Laten we samen jouw potentiële klanten overtuigen door middel van een professionele website. Onze specialisten helpen jou graag met advies én uitvoering. Geef ons een seintje via 0487/85.63.05 of info@regiowebsites.be.

  BENIEUWD WAT WE VOOR JOU KUNNEN BETEKENEN?

  Ontdek wat wij voor jouw onderneming kunnen betekenen. Laten we samen jouw potentiële klanten overtuigen door middel van een professionele website. Onze specialisten helpen jou graag met advies én uitvoering. Geef ons een seintje via 0487/85.63.05 of info@regiowebsites.be.