Vindbaarheid website vergroten


SEO – zoekmachine optimalisatie

De essentie van SEO (zoekmachine optimalisatie) is ervoor zorgen dat Google weet waar jouw website over gaat en ervoor zorgen dat Google denkt dat jouw website de meest relevante website is voor het ingegeven zoekwoord. Vandaar dat het belangrijk is om zoekwoorden in jouw website te verwerken.

Je website beter vindbaar maken in zoekmachines zoals Google

seoLaten we heel eerlijk zijn: SEO optimalisatie is niet voor iedereen belangrijk. Stel dat u een broodjeszaak heeft. Dan vermoeden we dat uw website voornamelijk zal dienen als een klassevol visitekaartje op het internet. En mooi & mobielvriendelijk webdesign met alle contactgegevens en informatie op, is dan de voornaamste opdracht. Uw klanten zijn waarschijnlijk passanten in straat die een broodje willen kopen.

Maar stel dat u nu ook eens broodjes levert aan bedrijven in uw regio en dit in een straal van 10 km?  Mond-aan-mond reclame is de belangrijkste factor waarschijnlijk. Maar vooraleer u mond-aan-mond reclame krijgt, moet u natuurlijk wel eerst klanten vinden. Vandaag de dag zoekt iedereen op internet via Google naar leveranciers, winkels, vakmannen en andere dienstverleners… Het is dus belangrijk dat uw website goed vindbaar is in Google.

Een ander voorbeeld: u bent een dakwerker, schrijnwerker, of … en uw zaak is bijvoorbeeld gevestigd in Heverlee, maar u levert ook uw diensten in omliggende gemeenten zoals Leuven, Herent, Oud-Heverlee, Rotselaar, enzoverder … Dan is het voor u belangrijk dat u door potentiële klanten gevonden wordt op internet om zo offertes & bestellingen binnen te krijgen.

Dit geldt overigens voor de meeste zaken, bedrijven & vakmannen zoals renovatiefirma’s, loodgieters, klusjesdiensten, grondwerkers, transportfirma’s, verhuisfirma’s, schoonmaakbedrijven, elektriciens,  schilders, tuinaannemers, …

Gebruik SEO voor een betere, lokale vindbaarheid in Google

Lokale vindbaarheid met je website is voor uw zaak belangrijk. Stel dat uw website vooral bezoekers aantrekt uit Oostende, terwijl u voornamelijk actief bent in Mechelen. Helaas bent u hier niets mee… Zodra uw websitebezoeker uw adres ziet, zal hij afhaken. Net zoals u, want uw zaak en diensten zijn lokaal gericht. Het is daarom belangrijk om je website beter vindbaar te maken, vooral uw in eigen streek, zodat meer bezoekers uit uw eigen en omliggende regio’s krijgt, want het zijn die bezoekers die ook effectief klanten worden.

Website beter vindbaar maken in zoekmachines

seoDe HTML code die opgeleverd wordt voor uw website is steeds geoptimaliseerd voor zoekmachines waardoor jouw website sneller gevonden wordt. SEO is een investering die we doen in uw website die verder gaat dan alleen maar de technische kant. SEO vraagt veel aandacht. Maar het is de moeite waard. Het zorgt er namelijk voor dat u met uw website voorkomt in de organische zoekresultaten van Google. M.a.w. op de eerste pagina van Google zonder dat u hiervoor moet betalen.

Wij doen voor u on-page SEO optimalisatie, (her)schrijven uw tekst en doen al het nodige aan de technische kant. We melden uw website aan bij Google, zorgen voor integratie met Google+ en andere social media. Verder adviseren/bespreken we samen met u welke verdere inspanningen noodzakelijk zijn.

Content is king

seoAllereerst gaan we via tools van Google op zoek naar zoekwoorden in jouw branche; welke leveren veel bezoekers op? Is er veel concurrentie op deze zoekwoorden? Dit houdt in dat het zoekwoord waarmee je in Google wilt scoren, moet voorkomen in de titel van je pagina en de nodige opmaak moet krijgen voor Google zoekmachines. Het zoekwoord moet ook in de tekst voorkomen (te veel wordt afgestraft, te weinig is dan weer niet goed).

Google is gek op ‘content’. Als jij op bepaalde zoekwoorden of trefwoorden wilt gevonden worden in Google dan moet je Google geven wat het wil; goede en interessante content. Als je meerdere artikels of content hebt, moet je deze ‘intern laten linken’ naar elkaar zodat niet alleen jou bezoekers makkelijk kunnen navigeren op jouw website maar zodat ook Google dat kan.

SEO is een geheel aan verschillende acties zodat uw website gevonden wordt in Google

seoEr bestaat geen simpele inspanning om ervoor te zorgen dat u goed gevonden wordt in Google. Het gaat om een combinatie van verschillende inspanningen die enerzijds door uw websitebouwer dienen te gebeuren en anderzijds zijn er ook inspanningen die u zelf kan doen. Hoe meer bezoekers op uw website komen, hoe hoger de kans dat Google uw website beter gaat ‘ranken’. U kan uw website vermelden in uw communicatie naar klanten zodat u hierdoor meer bezoekers krijgt. U kan bijvoorbeeld ook actief zijn op social media zoals Facebook, Foursquare en Google+.

SEO prijs

Allemaal goed en wel zal u nu denken, maar wat moet dit mij weer kosten? Terechte vraag. Regiowebsites heeft 2 verschillende pakketten. Enerzijds werken we voor klanten die enkel geïnteresseerd zijn in een klassevolle website. Anderzijds streven we voor de meeste van onze klanten naar rendabele websites.

D.w.z. dat SEO optimalisatie in de prijs inbegrepen zit. U zal er van verschieten hoe laag de prijs is. Indien u met ons in zee gaat, is het ook belangrijk te weten dat dit steeds vrijblijvend is. We geloven niet in contracten, maar wel in prestaties. We gaan er ook niet om liegen: voor ons is mond-aan-mond reclame ook de belangrijkste vorm van adverteren. Als u tevreden bent over onze inspanningen, levert dit ons op lange termijn veel meer op. Als klein & zelfstandig bedrijf begrijpt u dat u voor ons zeer waardevol bent.